BENTO – EXPERTEN PÅ YAKINIKU

Bento är japanska och betyder matlåda, men är mer än så. En traditionell Bento består av ris, fisk eller kött och grönsaker, och serveras i allt från engångsförpackningar till vackra trälådor. Och, precis som en Bentolåda har matfabriken Bento många matfack att fylla. Det hela startade med Yakiniku av nötkött och har sedan kompletterats med kyckling, fläsk och på senare år även en veganyakiniku gjord på egentillverkad Seitan. Seitan uppfanns redan på tusentalet av kinesiska munkar som ett alternativ till kött. Bento levererar också allt från såser, salladsgrunder och vegankimchi till nudlar och fyllningar till mackor.

Vår verksamhet startade 2002 och produktionen sker i anpassade utrymmen, i en skyddad miljö med höga hygieniska krav och i lokaler som av Livsmedelsverket godkänts för tillagning av varm mat. Vi tillämpar arbetsmetoderna i HACCP, som beskriver hur man systematiskt kartlägger, bedömer och kontrollerar faror i livsmedelsproduktionen med syfte att livsmedel ska vara säkra för konsumenten. Och vi använder oss av egenkontroll som baseras på god hygienpraxis (GHP).