Yakiniku kan användas på många olika sätt och göra menyn på restaurangen bredare. Vi har därför samlat några recept som kan hjälpa dig att skapa variation. Ta del av dem och låt dig inspireras.
Yakiniku Korat
Skriv ut
×
Yakiniku Korat
INGREDIENSER
BentoYakiniku 120 g
Isbergssallad i lagom stora salladsblad 6 st
Tamarindsås 20 g
Marinerade böngroddar 40 g
Marinerad gurka 40 g
Vårlök 5 g
Hackade jordnötter 10 g
Ris(ej nödvändigt) 75 g
Lägg 6 st bitar salladsblad på en tallrik fördela ut böngroddar och gurka i salladsbladen häll upp Tamarindsås i en dipskål värm yakinikuköttet i microvågsugn fördela köttet i salladsbladen fördela jordnötter och salladslök över köttet rulla ihop salladsbladen och doppa i tamarindsåsen servera med ris.
Baguette Yakiniku Style
Skriv ut
×
Baguette Yakiniku Style
INGREDIENSER
Bento Yakiniku 80 g
Baguette 1 st
Gari 5 g
Wasabi majonnäs 25 g
Gul stekt lök 20 g
Skivad tomat 2 st
Strimlad isbergs sallad 30 g
Dela baguetten lägg rikligt med wasabi majonnäs på både övre och undre delen lägg i strimlad sallad lägg i garin värm köttet i mikrovågsugn lägg i lägg tomat och stekt lök ovanpå lägg ihop. Denna kan med fördel läggas ihop helt kall och värmas i smörgåsvärmare alternativt serveras helt kall.
Yakiniku wrap med kimichi
Skriv ut
×
Yakiniku wrap med kimichi
INGREDIENSER
BentoYakiniku 120 g
Kimchi 50 g
Wrap 1 st
Strimlad sallad 50 g
Skivad rödlök 10 g
Majonnäs 15 g
Lägg ut wraps brödet fördela strimlade salladen därefter kimchi, värm köttet i microvågsugn och fördela rippla majonnäs över, rulla ihop brödet skär i mitten på snedden servera Man kan med fördel rulla in wrapen i wrapspapper.
Misosoppa med Yakiniku, äggnudlar och omelett
Skriv ut
×
Misosoppa med Yakiniku, äggnudlar och omelett
INGREDIENSER
Misosoppa 3,5 dl
BentoYakiniku 120 g
Äggnudlar/sushi ris 1 st
Sushiomelett 40 g
Spenat 40 g
Böngroddar 40 g
Enoki svamp 10 g
Sesamfrö 1 g
Vårlök 5 g
Värm misosoppan och micra köttet och de kokta nudlarna separat i microvågsugnen lägg nudlarna i botten på en sopp tallrik gärna en stor och djup gruppera spenaten, böngroddarna och enokisvampen på kanten av tallriken lägg det värmda köttet i mitten och garnera med vårlök och sesamfrön.
Yakiniku sallad med cashewnötter, ostrondressing och japansk majonnäs
Skriv ut
×
Yakiniku sallad med cashewnötter, ostrondressing och japansk majonnäs
INGREDIENSER
Bento Yakiniku 120 g
Yakinikusås 0,5 dl
Strimlad isbergssallad 150 g
Morot julienne 50 g
Marinerade böngroddar 50 g
Rödlök tunt skivad i vatten 10 g
Strimlad Rose sallad 30 g
Strimlad sushiomelett 30 g
Strimlad Vårlök 5 g
Chilimajonnäs 25 g
Värm yakinikuköttet med såsen i microvågsugnen blanda salladerna , marinerade böngroddar rödlök och gurka Lägg i en hög på tallriken Lägg köttet över rippla med chilimajonnäs och garnera med vårlök